Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

27 december 2023

Lille Lorden av Burnett i svtPlay


Lille Lorden (Little Lord Fauntleroy)
Amerikansk långfilm från 1936 efter Frances Hodgson Burnetts bok. Den stolte och tyranniske earlen av Dorincourt kan inte smälta att hans son gift sig med en amerikanska och flyttat till USA. När sonen dör blir plötsligt earlens nioåriga barnbarn Cedric arvtagare till familjens förmögenhet, så earlen kallar hem pojken till England igen. Cedrics mamma följer med på resan, men earlen hyser fortfarande agg mot henne och hon tillåts inte bo på familjens slott. Till sist får den godhjärtade Cedric sin kärve farfar att vekna och ändra sinnelag. I rollerna: Freddie Bartholomew, Dolores Costello, C. Aubrey Smith m.fl. Se i svtPlay: HÄR.
Lille Lorden (1886) av Frances Hodgson Burnett.

8 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

nar noterat. här regnar det idag! toppen! regnvädersfilm

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, lyckliga ni som fått regn, filmen kan ses en månad även i svtPlay.

Jokke sa...

Jag har läst denna, och det är god.

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, Burnetts böcker är fina, Den hemliga trädgården kanske mest känd.

Jokke sa...

Tack. Jag har läst Den Hemlika Trädgården. Den är bra, också A Little Princess :)

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, tänk att skriva böcker som år så bra att de kan läsas efter hundrafemtio år!

Paula sa...

Jag missar nog massor av litteratur för att jag av någon underlig anledning koncentrera mig på ganska nyutgivna böcker. Förutom vissa klassiker...Men det jag har prövat som är skrivna på ett gammeldags språk, oavsett om det är svenska eller finska, dom förblir olästa. Jag har fullt sjå att begripa vad dom skriver så jag tappar hela handlingen...Då är det bättre om man kan få tag på en nyöversättning av en klassiker. Jag börjar faktiskt närma mig att jag borde läsa flera, du kan säkert tipsa om var jag kan hitta t.ex svenska författare som man bör läsa innan man dör...typ

Hanneles bokparadis sa...

Paula, jag kan ge tips men fråga din bibliotekarie, läs Vilhelm Moberg, Moa Martinsson tror jag du skulle tycka om.