Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

18 november 2019

Katarina - authors and characters

Katarina Frostenson, lyriker och före detta ledamot av Svenska Akademien, har fått Nordiska rådets litteraturpris för sin diktsamling Sånger och former.

Novellsamlingen Kedjereaktion (2019) av Camilla Prell-Weichl är hennes debut, innehåller noveller med katastrof-temat. Novellen Swish berättar om den gifta Karin och tvåbarnsmor som börjar på gymmet och blir lockad av små gratisgåvor och en gratis omgång med PT. Det blir många gånger, betalas svart med swish. Mindre och mindre pengar kvar på sparkontot.


"Berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn"; Authors and Characters - utmaning hos Lyran.

8 kommentarer:

Scylla sa...

Frostenson tänkte jag inte alls på. Och 'Kedjereaktion' minns jag inte att jag sett förut.

Hanneles bokparadis sa...

Scylla, väldigt intressant annorlunda novellsamling.

Mrs Calloway sa...

Frostenson var den första Katarinan jag tänkte på. jag gillar hennes lyrik och jag gillade K också

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, en begåvad kvinna, gillar hennes lyrik.

Robert W sa...

Det kommer nog ändå att dröja innan jag kan tänka på Katarina Frostensson utan att tänka på hennes förfärlige make och deras gemensamma mystiska affärer kring Forum.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, en begåvad kvinna ska väl inte straffas för att hon valt fel sällskap

Lyrans Noblesser sa...

Frostenson har jag faktiskt inte läst.

Hanneles bokparadis sa...

Lyran, hon är riktigt bra, inte helt lätt att ta till sig.