Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

30 december 2019

Peter - Authors and Characters

Peter Pan in Kensington Gardens (1906) av J.M. Barrie.
Himmel över Berlin (Der Himmel über Berlin), västtysk-fransk långfilm från 1987 av Peter Handke. "De båda änglarna Damiel och Cassiel går osynliga omkring och lyssnar på berlinarnas tankar. Trots att änglar enbart ska vara betraktare, och inte interagera fysiskt med människornas värld, förälskar sig Damiel i en livs levande cirkusartist. "

"Berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn" Authors and Characters - utmaning hos Lyran.

8 kommentarer:

Robert W sa...

Jag tog också med Peter Pan. Påpassligt av dig att ta med Peter Handke.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, håller på att läsa honom nu.

Mrs Calloway sa...

tog inte med Handke eftersom han säkert skulle komma upp ändå. inte helt lätt med litterära karaktären Peter. kunde tagit Peter Wimsey, men jag har inte läst så många av böckerna mest sett filmer. tyvärr har "mitt" bibliotek inte filmen om Enid Blyton

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, bibliotek har ganska mycket filmer att låna, jag väntar på India av Marguerite Duras.

Mia Eggimann sa...

Peter pan känner jag till den andra är väl nobelpristagare.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, en gammal klassiker och en färsk Nobelpristagare.

Scylla sa...

Peter Pan tänkte jag också på, men fann en annan karaktär. Himmel över Berlin vill jag väldigt gärna se. Var det inte den jag upptäckte på SVT Play - när det bara var en timma kvar :(

Hanneles bokparadis sa...

Scylla, man kan hitta väldigt bra filmer i svtPlay.