Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

02 december 2019

Silverresenären Hanna Almgren

"Lovsånger komponeras till dess ära, konstnärer avbildade dess skönhet och efter att en sexårig flicka omnämner berget som "the silver lining of my day" i en artikel i brittiska The Times fick isberget från Arktis snart smeknamnet "Silverresenären"." (sid 7)
Silverresenären Hanna Almgren (född 1998) berättar om ett massivt isberg i Arktis som bryter sig loss och ger sig av, som den var levande. Dess spektakulära resa över haven från land till land väcker uppseende, människor reser och följer dess framfart på stränderna. Berget hittar till slut sin hemvist på en av världens tråkigaste och mest oansenliga plats. Dit börjar bussturer komma och invånare blommar upp.

"De ljuva och bekymmerslösa dagarna av fullbokade restauranger, skrattande barnaskaror, lycka och genuin glädje (som ju så länge hade fattats stadens alla invånare) tycktes flyta in i varandra och bilda en lång rosaskimrande dröm som aldrig skulle ta slut." (sid 16)

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Intressant och spännande. En novell, förstår jag.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, den andra av 24 noveller i Novellix Novellkalender.

znogge sa...

Den låter intressant men också lite märklig!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en riktigt välskriven novell, av en ung författare!

Ama de casa sa...

Isberg är fascinerande! Vi såg ju såna vid Grönland i somras, fast dom var inte så stora så dom klarade nog inte nån längre resa ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, du har ju sett riktiga isberg!

Veiken sa...

Det låter lite speciellt, men säkert väl värd att läsa. Kul input!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, en välskriven novell som väcker tankar.