Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 februari 2020

Alexander - Authors and Characters

Alex Schulman har skrivit fina självbiografiska böcker: Skynda att älska om sin far, Glöm mig om sin mor, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött om sin fru.
Fallers stora kärlek av Thommie Bayer är en berättelse om vänskap och hur man kan skaffa ett bibliotek. Två män, en fattig antikvariatsägare, den andra med stora tillgångar och ett fint bibliotek, deras väg korsar. Männen samtalar om livet, konst, kärlek och om böcker, dricker goda viner, många bra bok- och vintips får man. Alexander roar sig i nya städer med att besöka bokaffärer och antikvariat, sitta och läsa på caféer.

"Berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn" Authors and Characters - utmaning hos: Lyran.

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Schulmans bok om morfar och mormor icke att förglömma! "Bränn alla mina brev", jättebra.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jättefina böcker allihopa, nämnde i första hand självupplevda böcker av Alex Schulman.

Lyrans Noblesser sa...

Jag har inte läst ngt av Schulman, det borde jag kanske.

Mia Eggimann sa...

Alex Schulman känner jag till men har inte läst något än. Den andra boken var nyhet för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Lyran, då har du missat riktigt bra fin böcker.

Mia, inte så ofta man läser tyska böcker, denna är riktig bokpärla.

Mrs Calloway sa...

hoppsan, det kunde blivit Fallers stora kärlek i mitt svar också. har läst Alex Schulmans biografier om föräldrarna också. de är fina

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, så många bra böcker det finns.

Robert W sa...

Jag har inte läst någon av Alex Schulmans böcker. Jag har läst hans krönikor och sett honom i filminslag och det räcker. Han ger narcissismen ett ansikte.

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, du har helt fel

Scylla sa...

Shulman har jag så svårt för som person att jag dragit mig för att läsa hans böcker, trots att "alla" säger att de är bra. Har tänkt att ge mig på 'Glöm mig' i år i alla fall. Fallers stora kärlek lät som något för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Scylla, Schulmans självbiografiska böcker är fina och förklarar en hel del.