Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

15 maj 2020

hamnat i Paris à la 1957

Paris och parisarna (1959) av Sven Aurén (med foton av Rune Hassner) är helt underbar läsning, som en roman med lokalhistoria, tips, levnadsvanor, stämning. Mer givande läsning än moderna guideböcker med listor på restauranger och shopping. Intressant förberedelse om vi nu kommer dit på sensommaren. Jag besökte Paris senast 1977, hade inga pengar då, kunde inte franska heller, så om vi köpte lunch som inte mättade, hade vi inte pengar till ny lunch. Baguette, ost och vin köpte man ibland och åt på en parkbänk. Sängen i det billiga hotellet liknade en hängmatta, två personer hamnade i mitten.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det verkar vara en trevlig bok och det blir kanske lite nostalgi för dig också.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en trevlig lärorik tidsresa.

tanthuset.blogg.se sa...

Vilken härlig bok du presenterar. Jag har aldrig varit i Paris eller Frankrike för den delen men alltid velat åka till Provence <3

Hanna / Rak i ryggen sa...

Härlig nostalgi. Baguette på parkbänk har jag ätit många 😊.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, vi trodde vi skulle komma till Paris i sommar....

Hanna, det åt jag mer i min ungdom 🤓

Vargnatt sa...

Vi skulle ha åkt till Paris i april, men hoppas på efter sommaren nu istället...

Hanneles bokparadis sa...

Vargnatt, det får vi hoppas, nån gång blir väl resan av...