Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 augusti 2020

jag låtsas vara i England

Engelska hotellrum har alltid en vattenkokare på rummet och små påsar med kakor till teet. Nu har jag hittat små kakor som liknar de som finns på hotellrummen, jag kan låtsas att vara där.

London's Green Walks av David Hampshire en fin bok för oss anglofiler.
London Walks av Bosse Bjelvenstedt är på svenska, fina foton och tips, härligt att läsa och titta i läsfåtöljen. Vi kan följa en underjordisk flod och får se Themsens omgivningar både uppströms och nedströms. London City i eldens spår vid den stora branden 1666 och lagens boningar runt Fleet Street. Det blir lantliga trädgårdar, moderna bankpalats bland forna skeppsdockor, besök på piratpubar och kungliga slott.
Jag kokar alltid en kopp te på hotellrummet efter shopping och utflykter i väntan på middagen, tittar på brittiska nyheter, Brighton förra sommaren.

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Fantasi har vi stor glädje av. Under måsarnas häckningstid här på taken blundar jag ibland och fantiserar om att jag är vid havet.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, kul, vi har 2,9 km att promenera till havet 😎

Znogge sa...

Jag använder också hotellrummens vattenkokare flitigt :D

Ama de casa sa...

När man läser recensioner från olika hotell runt om i världen så finns det ofta klagomål om det fattas vattenkokare och te i rummen, och då är det ALLTID engelsmän som har skrivit dom kommentarerna.

Ha det så trevligt i England! :-D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, trevlig avkoppling att koka en kopp på rummet 🙂

Ama, även vi finnar skulle sakna vattenkokare 🇫🇮
Till England kommer jag nog inte i år.

Klimakteriehäxan sa...

Att resa med böckers hjälp och i fantasin är kul nån gång!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, nu finns det ju inte så många alternativ! 🇬🇧

Ama de casa sa...

svar: Jamen du låtsades ju vara i England, och då hade du ju trevligt väl? :-D

Hanneles bokparadis sa...

Ama, jag har alltid trevligt i min läsfåtölj :)