Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

04 augusti 2020

kvällen räddad

lånade en film på biblioteket, A United Kingdom (2016), the story of King Seretse Khama of Botswana and how his loving but controversial marriage to a British white woman, Ruth Williams, put his kingdom into political and diplomatic turmoil.

1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Bottswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydaftikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheit och den brittiska regeringen för att utföra demokrati i Botswana. Från försvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrare imperiet.

10 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Ännu ett intressant tips om än i filmform, det tackar jag för!

Hanneles bokparadis sa...

Mia, finns massa bra dvd på biblioteken att låna!
Denna är riktigt sevärd, en sann historia.

Znogge sa...

Kärleken kan vara otroligt stark och det är härligt när den segrar :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det hade hela nationen glädje och nytta av ❤️

Klimakteriehäxan sa...

Skulle vilja se den.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jättefin, fråga biblioteket.

Klimakteriehäxan sa...

Den finns på Netflix, kollade. Men vad menas med en försvinnande regissör???

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, det undrar jag också....

Klimakteriehäxan sa...

Nu har jag sett den, en lättkonsumerad historielektion! Och happy end gillar vi ju! Men den hade plockats bort från Netflix, fick betala 40 spänn. Det var den ju värd.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, gratis på biblioteket :)