Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 oktober 2020

Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane

 "Mitt första skift på the Wicker är händelselöst och nästan helt utan inslag av Lucas, men ändå är jag på+ helspänn hela tiden. Jag är angelägen att bevisa att han haft fel om mig att jag försöker vara den perfekta arbetskraften: tyst, plikttrogen och hårt arbetande, går inte på rast om jag inte blir tvingad." (sid 153)

Det kommer aldrig vara över för mig (2019) av Mhairi McFarlane berättar om Georgina som har en riktigt usel vecka. På en och samma dag får hon sparken från Sheffields sämsta restaurang och hittar sin pojkvän i säng med någon annan. Hon vill göra slut med honom och skaffa ett nytt jobb. Men Robin accepterar inte att bli dumpad och vägrar släppa Georgina. När Georgina väl fått ett jobb upptäcker hon att chefen är hennes ungdomskärlek Lucas. En trevlig bladvändare i brittisk miljö.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Säkert en mycket trevlig bok. Jag anar hur det ska gå, men jag kan ju ha fel.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, inte alltid slutet förutsägbart, som Karin Boye sa: Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.

znogge sa...

Tack för tipset. Det låter som en trevlig bok.

Ama de casa sa...

Det låter som en bok som jag skulle gilla :-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tror du skulle gilla denna.

Ama, inte alls omöjligt, finns som e-bok också :)

femfemman sa...

Låter riktigt underhållande!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, skönt att bara koppla av med en bok.