Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 oktober 2020

I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick

"Martha funderade ett ögonblick. Hon tänkte på att hon alltid hade gjort som Lilian sa åt henne utan att ifrågasätta det. Precis som hon alltid hade gjort som hennes far sa åt henne. Att göra saker och ting för andra kändes inte lika tillfredsställande som förut." (sid 79)

I hjärtats bibliotek (2020) av Phaedra Patrick berättar om författaren Martha som ångrar att hon aldrig skaffade familj. Hon är drygt 40 och saknar kraft att ta tag i sitt liv. Hon älskar att läsa och skriva, men vikariatet på biblioteket är osäkert. En dag får hon en mystisk bok med posten. Den innehåller en hälsning från hennes mormor. Men mormor har varit död sedan länge ... Martha bestämmer sig för att ta reda på sanningen, och när hon börjar nysta i det förflutna upptäcker hon familjehemligheter som kommer att förändra hennes liv. En bok om kärleken till böcker, motgångar i livet och om att hitta sig själv.

10 kommentarer:

Mösstanten sa...

Låter som en trevlig bok. En ny författare för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag har inte läst henne tidigare.

znogge sa...

En småtrevlig bok tyckte jag och helt klart läsvärd.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en trevlig bladvändare.

Ama de casa sa...

Jag gillar omslaget :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, riktigt tilltalande omslag :)

Veiken sa...

Det är säkert något för mig. Det verkar så.

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, jag tror du skulle gilla denna.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Böcker om bokkärlek brukar alltid gå hem :)

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, ett populärt tema bland bokläsare :)