Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 augusti 2021

Breven från E av Pernilla Lindroos

"Ellen var den första nya bekantskapen som Amanda fick när hon flyttade från Uppsala tillbaka till Åland för drygt fem år sedan, när hon hoppfull och övertygad om att hennes mod till förändring skulle ge henne just det. Och hon hade verkligen behövt en förändring. När Erica plötsligt kläckt idén om att studera på Åland hade Amanda sett det som en möjlighet att komma vidare. Komma hem. Kanske hon helt enkelt behövde komma tillbaka till sina rötter för att bli hel?" (sid 35)
Breven från E (2019) av Pernilla Lindroos (född på Åland) handlar om hemligheter, hemligheter har en förmåga att bubbla upp till ytan. I synnerhet de hemligheter som man delar med andra.

Tänk att du tvingas umgås med två kvinnor som du inte känner att du har något gemensamt med. Det är vad som händer Amanda, Klara och Jenna. Tre åländska kvinnor som helst vill fortsätta att tiga om sitt förflutna när de en dag får varsitt brev från den nyligen avlidna väninnan E. Hon utmanar dem på ett sådant sätt att kvinnorna häpnar. 

Jonna, som praktiskt taget bor på krogen och varje helg vaknar upp i en ny säng, ska vara utan sex ett halvår. Amanda, vars dotter flyttat hemifrån och som varit singel och levt i celibat i många år, ska börja dejta och den upptagna mamman och hustrun Klara ska ge sig själv tid att skriva en novell. Om vadå? Dessutom ska kvinnorna stötta och peppa varandra. Det är som bäddat för dramatik.

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det låter kul. Om det bara är bra skrivet så kan det vara spännande läsning.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, trevlig sommarläsning.

femfemman sa...

Absolut intressant! Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, denna åländska författare är ny för mig men har skrivit flera böcker.

Ama de casa sa...

Hemligheter blir inte särskilt hemliga när man delar dom med andra...

Hanneles bokparadis sa...

Ama, före detta hemlisar 🙂

Mrs Calloway sa...

jag lägger den till läslistan. har läst en bok av henne tidigare. samlar åländska titlar

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, läst en annan åländsk tidigare