Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 april 2024

Världsbokdag tisdag 23 april 2024

William Shakespeares föddes den 23 april 1564 i Stratford-upon-Avon i Warwickshire, och dog den 23 april 1616.

I Katalonien i Spanien har man sedan 1900-talets början firat skyddshelgonet St Görans dag den 23 april genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om.

Göteborgs stadsbibliotek
ÅRETS MEDVERKANDE: Lyra Ekström Lindbäck, Linus Gårdfeldt, Cecilia Gyllenhammar, Aya Kanbar, Stefan Lindberg och Amer Sarsour. Linda Östergaard läser den kubanska poeten och aktivisten María Cristina Garrido Rodríguez.
PRESENTATÖR: Ingrid Elam.

omläsning - tisdagstrio


Spårvagnsresor med Mr Hume (2023) av Horace Engdahl. Boken nominerad till Stora Fackbokspriset. På spårvagnen i Göteborg slår sig Horace Engdahl i slag med David Hume.
En bok för Ingen : brev från en underpresterande övermänniska
(2022) av Isabella Nilsson var nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2023. Boken låter tankarna löpa fritt och egensinnigt. I dialog med 275 rubriker i Friedrich Nietzsches berömda aforismsamling Den glada vetenskapen (1882).

Åren (The Years 1937) av Virginia Woolf (1882 -1941) finns i nyöversättning av Margareta Backgård. Boken berättar om familjen Pargiter i London från 1880 fram till 1937.

Böcker som jag tror/vet skulle tåla en omläsning - temat tisdagstrio hos: Ugglan.

22 april 2024

krogen - selfie

Cuban Coffe: mörk rom, kakaolikör, kaffe & grädde
1. Den rätten äter jag aldrig hemma men gärna på krogen: i fredags blev det ankbröst med rödlökschutney, smålök, champinjoner, rödvinssky, potatispuré, när jag firade min födelsedag med dottern och två barnbarn.

2. Sån är jag som kroggäst: nöjd nästan alltid, säger tack när det är gott, klagar sällan.

3. Den "importerade" maten är en favorit: Chèvre-våffla med femtonåringen i onsdags.

4. Den "etniska" menyn upptäckte jag senast: äter ofta indiskt Butter chicken med tolvåringen.

5. Favoritpizzan! det blev enkel Hawaii-pizza på surdegsbröd  i lördags, efter besök på skate-park med barnbarn.

6. Så tänker jag kring dricks: trycker oftast bort dricksen, lunchar mest.
Selfie hos: Klimakteriehäxan.