Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

02 maj 2024

varför äga en bok - helgfråga

Intressant fråga, jag lånar mycket romaner på biblioteket. Sällan har jag har bråttom, kan köa veckor. Många böcker försvinner fort, både i bokaffären och på biblioteket. Jag har några favoritförfattare jag "samlar". Böcker jag tror är så bra att man vill läsa om dem. Och bara ha lästa böcker i bokhyllan känns knasigt. En del böcker behöver eftermogna lite.

känner igen mig i det Bernur skriver:
"Själv har jag nog också en viss ångest inför sluten. Jag tenderar att glömma dem. Eventuellt beror det på att jag undermedvetet är villig att läsa om böcker, så jag vill inte komma ihåg hur de slutar. Eller så bara bryr jag mig inte: det är inte slutet som är det viktiga i en roman. Dessutom är väl de flesta slut dåliga, inte ens värda att lägga på minnet? Ett slut i en roman är kanske den yttersta formen av realism. Våra liv bara pågår, och något liknande gäller romaner. De borde inte sluta, inte mer så än att våra liv borde sluta." Läs: HÄR.

Vad får dig att köpa en bok? (Jag menar man kan låna på bibblan istället, men varför äga) undrar: Mia.

01 maj 2024

Chalmers Cortège 2024

Tonåringarna följde med mig, blivit en tradition.
Chalmers Cortège 2024 med 44 vagnar.

Ingen låste alla läste, ingen personal.
Stadsbiblioteket olåst och flera hundra besökare läste lugnt.

Hovrätten hade dålig koll på kvinnokroppen.

Chalmers och KTH har båda astronaut.

30 april 2024

sång & dans - tisdagstrio

Små människor, stora drömmar, David Bowie som växte upp i en förort till London under ti­digt 50-tal. Han närde redan som barn en dröm om att uttrycka sig genom konsten, och genom musik, dans och måleri utmärkte han sig tidigt.

Lärarinnans sång (2020) av Vigdis Hjorth berättar om den medelålders läraren Lotte som deltar i ett konstprojekt i en grupp i Konsthögskolan i Oslo.

Nattens fågel och den nya dagen : essäer om Gustav Mahlers symfonier
(2014) av Carl-Johan Malmberg.

Sång & dans (eller varianter av orden) i titel, handling eller på omslag
- temat tisdagstrio hos: Ugglan.