Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 oktober 2022

Bowie och avdankad diskodrottning

Serien Små människor, stora drömmar (om konstnärer, forskare, författare och människorättskämpar) ger nu ut David Bowie av Maria Isabel Sanchez Vegara och av illustratören Ana Alberos. David Bowie växte upp i en förort till London under ti­digt 50-tal. Han närde redan som barn en dröm om att uttrycka sig genom konsten, och genom musik, dans och måleri utmärkte han sig tidigt.

Under uppväxten utvecklade han sin egen stil och fann sitt artistiska språk inom flera olika genrer. Han blev känd som en stilkameleont som krossade normbarriärer både på och av scenen. Han började skapa musik i flera olika band, men först som soloartist tog karriären fart och idag är David Bowie och hans låtar älskade världen över och kommer att leva kvar i generationer.
Gröna Svanen, det riktiga innediskot i Göteborg på 1970-talet, där tillbringade vi flera kvällar i veckan dansandes. Vi var unga och vackra, kunde alla de senaste låtarna, dansstilen har jag dock glömt. Vi hade annorlunda kläder och vi var klippta som David Bowie, långt innan frisörerna visste hur man gör. Vi var på många konserter Bowie spelade i Göteborg. Det kan jag berätta för barnbarnen som börjat spela olika instrument och dansar och spelar tillsammans med kompisar. Bookmark.

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kul Sichuan lärorik serie böcker, verkar det som.

femfemman sa...

Ja, varför inte? Annorlunda bilderbok. Kanske passar både stora och små läsare.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, läst med barnbarnen, de gillade boken om Marie Curie och forskning, kvinnors situation, fin serie om olika ämnen.

Anna-Lena, trevligt att läsa tillsammans och diskutera 🙂

Znogge sa...

Vilken trevlig bok tycker jag som uppskattade Bowie mycket!

Anki sa...

Kul! Bowie är på något vis främmande för mig, har aldrig lyssnat på hans musik. Kanske är jag för jung. :)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, hans musik lever vidare 🕺🏼🎷

Anki, du är kanske för ung… men inte för sent att upptäcka nytt 🙂

Ditte sa...

Kul! Ja, David Bowie gillade/gillar jag. Har sett honom i Stockholm på Globen 2003 och på Stadion i Stockholm 1990.
Kul med boken! Tack för tipset.

Hanneles bokparadis sa...

Ditte, kul bok att läsa tillsammans med barnbarn 😍