Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 april 2017

skämmigaste prutande?

På bibliotekets utförsäljningshylla fanns det två band av Västerlandets litteraturhistoria I-II (Breitholtz red), ihopbundna med ett gummiband - och jag frågar bibliotekarien om jag får båda för 1 krona; 464+659 sidor, inte många öre per sida, om man säger så.
Mycket intressant, jag har hunnit läsa en del om vad docent Hans Lindström skrivit om Litteraturen 1830-1900 och akademiledamot Artur Lundkvists text om Nittonhundratalet, välskrivet och komprimerat om allt det viktiga, om olika stilar, viktiga verk à la 1963 från olika länder, flertal klassiker.

10 kommentarer:

Joelinda sa...

"Billigt" är i underkant...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, väldigt intressanta böcker....

znogge sa...

Snudd på pinsamt ;-) Men prisvärt i alla fall!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, ingen klagade :)

Ylva sa...

Bra prutat där. Men om det sitter en snodd runt så får det räknas som en bok.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ylva, hihi, då blev ju allt rätt.

Mrs Calloway sa...

de där finns i min hylla också. men de kostade betydligt mer än 1 kr. väldigt vällästa är de dessutom

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, väldigt välskrivet och intressant läsning.

Carita sa...

Fint ändå att böcker köps, läses, eventuellt sparas - för att de inte kostar mycket. Så många böcker slängs bara bort i dag. Jag vill inte heller samla på böcker, jag läser och låter dem gå vidare - gratis eller för en billig peng.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Carita, jag har skaffat mej nya bokhyllor :)