Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 april 2011

Mina böcker är inte med

Många författare jag gillar är inte ens med här, för de är inte tillräckligt "fina"
men det bryr jag mej inte om, nöjesläser det jag tycker om.

6 kommentarer:

bokrikedom sa...

Känner igen det där, det finns en kvinnlig svensk författare, som jag tycker väldigt mycket om - hon hette Elsa Maria Otto (hon lever inte längre). Hon skrev många böcker om livet och människorna i gamla tider, sånt som jag gillar att läsa! Jag tycker även att hon hade ett fint och alldeles eget språk. Men hon finns inte med i någon litteraturhistoria, jag har verkligen letat! Tydligen kom hon inte riktigt överens med "etablissemanget", om det nu kan bero på det! Men hon är värd att läsas!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Bokrikedom, visst finns det många bra författare, speciellt kvinnor, som inte får vara med.. Tack för tipset, ska kolla Elsa Maria Otto.

Metronyx sa...

Nej, i historieböcker handlar det ofta om ett lands "kanon" och det är sällan som alla ens favoriter är med i den. Du hittar knappast Tolkien där kan jag gissa?

♥ Hannele sa...

Metronyx, kul fråga, kollade. Tolkien är ju man och professor i litteratur, så det finns faktiskt en liten notis om honom :)

Maria sa...

Voi miten pidän näistä postauksistasi!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Maria, kiva kuulla :)