Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 juni 2015

Wolf Hall start i svt kl 21:45

Brittisk dramaserie från 2015, efter Hilary Mantels romansvit. Den fantastiska historien om Thomas Cromwell, sonen till en smed som blev kung Henrik VIII:s högra hand och Englands mäktigaste minister. Del 1 av 6: Three Card Trick. Thomas Cromwells välgörare, kardinal Wolsey, tvingas bort från posten som lordkansler och måste fly från sitt palats vid York Place. Kardinalen har tidigare misslyckats med att annullera kung Henriks äktenskap med Katarina av Aragonien, och kungen saknar alltjämt en manlig tronarvinge. I rollerna: Mark Rylance, Damian Lewis, Claire Foy, Jessica Raine m.fl.
Oliver Cromwell (1599-1658) utanför St Margarets Church vid Westminster Abbey. Oliver Cromwell härstammade från Catherine Cromwell, äldre syster till Thomas Cromwell.

10 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Sätter klockan på ringning och tingar TV'n inför kvällen. Ett måste med tingningen. Huset är fullt av hemvändare!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, bra trick, jag tror det blir repris också.

znogge sa...

Låter som en intressant och sevärd serie.

Ha en bra söndag!

Amanda sa...

Lät intressant!

Hannele sa...

Znogge, kanske man inte behöver läsa böckerna...

Amanda, absolut!

Freja sa...

Den här ska jag tipsa min man om, den passar honom bättre än mig!

Mrs Calloway sa...

ser fram emot den här även om jag är tveksam till valet av skådespelare för huvudpersonerna. jag hade gjort mig andra bilder. man jag ska absolut se Wolf Hall

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, det var snällt mot honom ♥

Mrs Calloway, Henrik VIII är väl ung och snygg denna tid...

KajsaLisa sa...

Ny engelsk kostymserie, kanske borde kolla in den, brukar älska dom och fastna i dom.

Hannele sa...

KajsaLisa, riktigt bra.