Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 mars 2016

Buss 171 mellan Malmö-Lund

"Reser man från Lund, oavsett om man är bosatt i Malmö, eller till exempel Eslöv, uppför man sig värdigt, åtminstone tills man kommit till Värnhem."
Buss 171 mellan Malmö-Lund av Henrik Johansson Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse är en kort novell ur boken. Full närvaro och iakttagelser om medresenärer. Kvicktänkt med speciell humor, jag blir nyfiken på resten av texterna.

6. Läs en novell som har namnet på en stad i titeln i Ugglans novellutmaning: HÄR.
Mina lästa noveller: HÄR.

10 kommentarer:

Freja sa...

Åhh, det kanske jag ska börja med, skriva ner mina betraktelser om medresenärer... Minns när jag och en kompis skrev en dikt till tågmästaren Sten...

♥ Hanneles bibliotek sa...

Freja, absolut! En bra idé.

Rosen sa...

Det finns så fantastiskt härliga människor i Skåne, särskilt i mitt älskade Rosengård. Är så less på allt negativt i tidningarna när det finns så mycket värme här. En bok är kanske en smart idé :)

Hannele på Hisingen sa...

Rosen, själv bor jag på Hisingen... har min mor, mina barn och barnbarn här - är också trött på allt negativt i tidningarna.

znogge sa...

Spännande och i mina trakter! Men nog är det intressant att studera människor...

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, jag tänker ofta på Jacques Tatis filmer...

Mrs Calloway sa...

låter som en bok en kunde läsa! buss - och tågresor kan vara mycket givande för den som är intresserad av medmänniskorna och inte sitter med lurar i öronen

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, precis, kunde inte ha sagt det bättre själv!

Bokskorpionen sa...

Den bussen åker jag också med emellanåt! Skulle vara kul att läsa novellerna! :-)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Bokskorpionen, kul! Boken är helt nu, köp eller fråga biblioteket :)