Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 april 2012

Mina författare på P

Marcel Proust (1871-1922) hör till dem man ska läsa innan man dör. Madeleinekakor har jag redan fått smaka på. Proust isolerade sig efter moderns död och drog sig tillbaka från umgängesliv och levde i en ljudisolerad lägenhet och skrev sina 4000 sidor.
Rosamunde Pilcher, född 1924 i Cornwall, tillhör mina favoriter som må-bra-böcker: lagom engelskt, lite trädgård, engagemang och allvar. Snäcksamlarna är hennes mest lästa roman. Först skrev hon under pseudonymen Jane Fraser.
Efter att ha sett en pjäs av Harold Pinter har jag blivit mer nyfiken. Han var skådespelare och kanske var han förebild för Kalle Sändare med förmåga att se det ologiska i vardagliga samtal, dock utan att vara rolig. Pinter fick Nobelpriset i litteratur 2005.

6 kommentarer:

Nilmas Bokhylla sa...

Vad roligt det är med såna här inlägg, lite inspirerande!

♥ Hannele sa...

Nilma, kul när du tycker så :)

Mrs E sa...

Till bords med Proust har jag gett till mormor för flera år sedan, Låt Proust förändra ditt liv står i bokhyllan och jag har läst första delen av Prousts stora verk.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs E, bra jobbat :)

Läst, sett & hört sa...

har till och med köpt madeleineformar och bakat madeleinekakor flera gånger och serverat lindblomsté till.

♥ Hannele sa...

Mrs C, lindblomste... minns inte om jag smakat.