Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 juli 2012

Drömmar

Jag måste ha drömt när jag plockade med hem 1001 drömmar: Ett lexikon från A till Ö av Maria Ulaner från biblioteket. Sällan jag drömmer mardrömmar, ofta är det fortsättning på dagen, ifall jag minns. Funderar du över dina drömmar? Ulla Isaksson satte på väckarklockan på natten, skrev upp och använde sina drömmar i sitt skrivande.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Drömmar är intressanta att utforska. Jag känner igen den här boken- men vet inte om jag läst något annat av Ulander. Ska se om jag hittar boken på biblioteket.

♥ Hannele sa...

Ingrid, jo, man kan använda drömmar till mycket, även som Ulla Isaksson och få inspiration till skrivande.

Znogge sa...

Ibland så funderar jag en del på dem. Jag kan drömma som hela långfilmer vilket är ganska så spännande! Bara man inte missar slutet ;-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, snopet att vakna och kanske missa det lyckliga slutet :)

Ingerun sa...

Mitt senaste manus handlar om en dröm, fast inte en som jag har haft.

♥ Hannele sa...

Ingerun, spännande!