Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

06 maj 2024

jobb 🛠 selfie

1. Hur tidigt i livet visste du vad du ville bli? i tonÄren ville jag bli forskare eller chef pÄ ungdomsfÀngelse, var nÀra.
2. Fanns det en förebild som pÄverkade ditt yrkesval? nej, förÀldrarna fick gÄ i skolan fem Är under kriget.
3. Har du fÄtt sparken nÄgon gÄng? hela avdelningen stÀngdes, Àven chefen fick "sparken"
4. Hur ofta har du bytt jobb? tio kanske, flyttat oftare.
5. Skulle du vÀlja samma yrke igen om du fick chansen? njuter av min fria tid nu.
6. Skulle du rekommendera unga gÄ i dina fotspÄr? ungdomar har sÄ mycket egna roliga idéer; vildmarksguide, skulle hellre gÄ i deras spÄr.

14 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

men skulle du vÀlja samma arbete igen? bra att du. njuter av fritiden nu. hÄller med om att ungdomarna fÄr göra egna spÄr

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, skulle kanske försökt satsa mer pÄ forskning, hoppade inte pÄ tjÀnsten som forskningsassistent som jag erbjöds pÄ Chalmers

femfemman sa...

Hade ju varit lite kul att lÀsa om vad du jobbat med. Forskare... absolut.... funderade pÄ det ett tag, inom pedagogik. Var vÀl i femtioÄrsÄldern dÄ. AnsÄg mig sjÀlv för gammal, speciellt som forskning inte ingick i lÀrarstudier pÄ min tid, och jag hade behövt lÀsa in de poÀngen som behövdes.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, femtio Àr ingen Älder, jag var klar med en utbildning pÄ universitetet nÀr jag var 62, jobbat Àven antal Är som teknikinformatör pÄ Ericsson.

KlimakteriehÀxan sa...

Fnissar glatt nÀr jag lÀser dina "svar" - du har ju i sjÀlva verket inte svarat nÄt pÄ en enda punkt, men det Àr kul ÀndÄ!

Åke sa...

Jag vet inte Àn vad jag ska bli och blir 65 om typ 3 mÄnader :) Du svarade bra!

Hanneles bokparadis sa...

Åke, alla vĂ€gar Ă€r öppna! 🙂

KajsaLisa sa...

Chef pÄ UngdomsfÀngelse lÀt udda.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jag tog reda pÄ utbildning och allt men flytten till Sverige förÀndrade mycket.

BP sa...

Snacka om kulturkrock hÀr hos dig - forskare eller chef pÄ ungdomsfÀngelse. Hur gÄr det ihop;-) Uppenbarligen inte alls dÄ du troligen blev varken det ena eller det andra;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, inte direkt, jag trivs med ungdomar och nyfiken pĂ„ forskning 🙂

Christian Lehmann Gisler sa...

Kul svar dÀr pÄ ettan Ä sexan....fÀngelsedirektör .... man undrar hur man kommer pÄ det.....

Paula sa...

Vildmarksguide Àr ett spÀnnande och givande jobb, sjÀlv ville jag bli upptÀcktsresande, men vad fanns kvar att upptÀcka?

Hanneles bokparadis sa...

Paula, du kan ju göra en hel del trevligt sjÀlv.