Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 maj 2015

Barnmorskan i East End tillbaka

Barnmorskan i East End : en sann berättelse från 1950-talets London av Jennifer Worth kan man låna på biblioteket ifall man missade den underbara tv-serien. Helt otroliga livsöden de cyklande barnmorskorna fick möta, och mycket kärlek trots fattigdomen.

15 kommentarer:

mimmimarie sa...

Det är egentligen vi i vårt konsumentsamhälle som förutsätter att man når lycka och kärlek genom pengar och förundras över kärlek TROTS fattigdom.

Kristina Svensson sa...

Precis läst ut den och varning utfärdas för de som tar illa vid sig av barn som far illa. Men för alla andra klart intressant läsupplevelse. 1950-talet är trots allt inte sååå länge sedan och att tänka på ur London såg ut då, och hur det ser ut idag, var intressant.

♥ mormor Hanneles bokparadis sa...

Mimmimarie, jo, där har vi missat något...

Kristina Svensson, själv hade jag min barndom i efterkrigets Finland på 1950-talet, mycket trångbodda, utan dagis, fick leva fritt innan skolan började... Inga saker, ingen tv, nästan inga böcker... Mycket annorlunda än mina egna barn..

Ylva sa...

Den låter intressant! Jag brukar åka till Southend, men vill gärna läsa om East End också, hihi...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Ylva, Southend, inget fel på det heller..

Läst, sett & hört sa...

den TV-serien har jag missat totalt. har inte läst boken heller. men skildringar av barn som far illa är svåra at ta del av

♥ Hannele sa...

Mrs C, barn far inte illa varken i boken eller tv-serien, istället får vi på olika sätt se, vad mycket gott den Allmänna Mödravården gör för fattiga utsatta kvinnor. En riktigt feel-good-berättelse.

Ingrid sa...

Jag tyckte oerhört mycket om serien och skaffade den på DVD- precis som du säger en verklig "feel-good"-berättelse. Jättefina skådespelare dessutom. Boken har jag inte läst men det gör jag gärna- tror att det kommer en fortsättning (serie) nästa år. Den tänker jag inte missa.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Ingrid, det skulle vara trevligt med en fortsättning, för man både grät och skrattade när man såg alla dessa underbara personligheter.

Znogge sa...

Jag såg inte serien på TV men skulle kunna tänka mig att läsa böckerna. Tycker du att de är lika bra?

♥ Hannele sa...

Znogge, då missade du något riktigt trevligt..
Boken har jag inte läst färdigt.

klok som en bok sa...

Jag såg något avsnitt och gillade den men har svårt att följa serier, glömmer alltid bort att titta på teve:-)

♥ Hannele sa...

klok, jag läser morgontidningen :)
Numera kan man också välja tiderna själv.

Linnea sa...

Har missat både serie och bok! Tack för tipset. :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Linnea, väldigt bra brittiskt med sanna historier.