Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 mars 2013

Jag ringer mina bröder

Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri har en speciell rytm i språket när han berättar om alla kusiner, för vilka man alltid ställer upp. Ännu mer om man är äldst. Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called "present", och andra töntiga saker fick han höra. Och det gick bra trots IG i skolan, han försöker leva och bete sig maximalt normalt. Men han svarar inte när Shavi ringer, han som fick alla att må bra. Vännerna kallas efter grundämnen. Den lilla klisterlappen på äpplet hittar sin papperskorg efter ett par kvarter. Sirener, poliser. Allt är inte vad det ser ut att vara.

11 kommentarer:

Ingerun sa...

Låter kul.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingerun, en lite annorlunda bokpärla.

Metronyx sa...

Fast jag tyckte citatet om "present" var jättefint ha,ha. Men beroende på humör och livsinställning kan nog andras livsvisdomsord gå en på nerverna.

♥ Hannele sa...

Metronyx, jo, ibland tröttsamt, ibland kul.

Linnea sa...

Jonas Hassen Khemiri är en stor favorit. :)

♥ Hannele sa...

Linnea, ser fram emot att läsa mer av honom.

Anna sa...

En höjdare! jag lyssnade som ljudbok med Khemiris bror som inläsare och det var grymt bra!

Marie sa...

Jag lyssnade också på ljudboken och uppläsaren var perfekt för den här boken! Jag är så glad att jag just lyssnade på den, det gjorde halva nöjet.

♥ Hannele sa...

Anna, det kan jag tänka mig!

Marie, jag kanske får även lyssna...

Västmanländskan sa...

Inte så tokig.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Västmanländskan, Khemiri är en mycket spännande författare.