Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 juli 2014

Evelyn Waugh SVT play

En förlorad värld av Evelyn Waugh i SVT play. Den unge studenten Charles lär i mellankrigstidens Oxford känna Sebastian, en charmig och excentrisk aristokrat som tillhör en förmögen katolsk familj. Charles förflyttas till en värld av heldagsluncher, champagne och vaktelägg men upptäcker vid sina besök på släktgodset Brideshead att den sorgfria ytan gömmer en rad familjehemligheter.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

oj då! den måste ses om! tack för tipset!

Freja sa...

Jag såg den när den kom, det måste vara en halv evighet sen...

Elämän krestomatia sa...

Absolut den bästa!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag tror jag missade första gången.

Freja, jag minns inte...

Sanna, hyvä, näen nyt eka kerran.

Eva Hudin sa...

En förtjusande film, det är allt jag minns förutom några enstaka sekvenser. SVT Play är en guldgruva! Jag tittade häromdagen på Veranda för en tenor där Krister Henriksson är storartad (som vanligt).
/Eva

Hannele sa...

Eva, tack för tipset!