Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 april 2015

Svindlande höjder SVT2 kl 21:45

Svindlande höjder (Wuthering Heights 1847) av Emily Brontë, hennes klassiker kan man se i SVT2, engelsk långfilm från 2011: Den unge och fattige Heathcliff tas om hand av den rika familjen Earnshaw. När dottern i huset Cathy träffar Heathcliff beseglas deras öde för alltid. Cathy kommer från en fin familj och ett förhållande är uteslutet. Galen av svartsjuka beslutar sig Heathcliff för att utkräva hämnd.

6 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Krockar med en serie vi tittar på och vi är så omoderna att vi bara har en TV. Hade nog valt filmen om jag fick välja...men det får jag nog inte :-(

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, du kan väl se på datorn...?

Helena Andersson sa...

Såg att den här skulle vara tå teve, men missade den. Älskar boken men har inte sett just den här filmatiseringen. Det får bli en annan gång!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, denna var bra men långrandig, knasiga filmvinklar och 1800-tals rummen var autentiskt filmade i mörker...

Linnea sa...

Åh, missade den här. Måste hyra filmen eller något. Det verkar vara en fin filmatisering. :)

Hannele sa...

Linnea, bra och annorlunda.