Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 februari 2012

Ranelid har ju humor

Nu får jag läsa någon bok av Björn Ranelid som vi har i bokhyllan, karln har humor.

13 kommentarer:

Znogge sa...

Tycker jag absolut du ska göra!

klok som en bok sa...

Är det humor, eller är det något "fel" på honom:-)?

klok som en bok sa...

Snygg bakgrund på bloggen förresten!

Läst, sett & hört sa...

Ranelid är mycket speciell. Men humor har han. Jag har haft nöjet att samarbeta med honom en gång. Och, Hannele, läs hans Till alla människor på jorden och i himlen. den handlar om hans uppväxt i Malmö. den tyckte jag mycket om

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag är ju lite nyfiken på hans böcker.

klok, ingen fel på Björn Ranelid..
Bakgrundsbilden är från Skottland.

Mrs C, omtänksam verkar han också vara, tack för tipset!
Till alla människor på jorden och i himlen har jag faktiskt i bokhyllan..

...med näsan i en bok... sa...

Jag vet inte. Har börjat på en av hans böcker men stod inte ut och lade ner läsningen. Språket var precis som hans personlighet, svulstigt och överdrivet. Nä, inte min favvo och i melodifestivalen tyckte jag mest synd om honom.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anna, han som var så nöjd och glad ;)
Jag ska nog läsa något av honom, nyfiken.

Bokmoster sa...

Jag tror inte jag har läst något av Ranelid, men det kan väl vara dags nu då! Melodifestivalen, ja, det var sannerligen ett spektakel :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Bokmonster, Ranelid är en modig man i sina bästa år som gör det han tycker är roligt...

Metronyx sa...

Jag måste säga att jag fick slänga några om mina fördomar (jag erkänner att jag har några) om Ranelid i lördags. Innan jag ens sett eller hört hans framträdande var jag inställd på att det skulle bli det värsta jag sett i mellosammanhang. Jag har läst krönikor av honom och tyckt att ämnena han tagit upp varit vettiga, men de andas lite pompös självgodhet ibland. Men jag blev positivt överraskad, här var en människa som verkligen bjöd på sig själv och vågade göra något helt annorlunda än han brukar. Modigt gjort tycker jag, Thorsten Flinck kändes inte alls lika "rolig" eller upplyftande!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, det är väl jante-lagen som spökar... jag har hört att han är en omtänksam man. Kul att han vågar testa det som är roligt, väl unnat.

EvaB sa...

Har lyssnat till honom en minnesvärd bokafton, läst böcker, och i lördags hörde vi exakt samma väl inövade ord och strofer, åter igen... Trodde det skulle bli något nytt!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Eva B, för mej var det nytt...