Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 februari 2012

Mina hetaste bokreatips

Virginia Woolfs första bok Resan ut (The Voyage Out 1915) har översatts sist. Nu finns den på rea för 65 kr, passa på. Jag gillar den, en ung kvinnans resa på flera plan.
Rumänsk litteratur står i fokus på bokmässan 2013. Panait Istrati (1884-1935) är översatt till svenska och den senaste översättningen Michail finns på bokrea för 49 kr. Istrati slängdes hemifrån tidigt, han har rest runt och skrivit både på rumänska och franska. Han var den första som haft en homosexuell rollfigur i sina romaner.

10 kommentarer:

Boktjuven sa...

Gillar du Michail?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Boktjuven, det ska jag berätta när den kommit på posten... Istratis böcker är översatta på svenska, jag är nyfiken på honom.

Läst, sett & hört sa...

bra tips! woolf måste jag ha.
Panait Istrati läste jag för många år sedan och det kan jag verkligen tänka mig att göra igen

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, Panait Istrati levde ju innan det blev pannkaka i Rumänien, därför tror jag det är intressant att läsa honom. Annars har Rumänien väldigt många grannar, varje land påverkar; språk, kultur... det finns så mycket, spännande land.

Znogge sa...

Vwerkligen ett bra tips! Bra pris dessutom.

♥ Hannele sa...

Znogge, verkligen bra pris för bra böcker.

Ingrid sa...

Istratis "Kyra Kyralina" tyckte jag mycket om- jag är nyfiken på "Michail"- den får du allt berätta om så småningom Hannele!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, roligt att höra att du tyckte om honom. Panait Istrati har skrivit många böcker, han är översatt till svenska och finns dessutom på biblioteket.

Nattens bibliotek sa...

Vilka bra tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

lite annorlunda bra böcker till bra pris.