Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

09 maj 2024

Kristi himmelsfärdsdag - helgfråga

Kristi himmelsfärdsdag då Jesus efter uppståndelsen lämnade jorden och fördes upp till himlen. Ett traditionsenligt inslag är att fira gökotta. Många föreningar och församlingar ordnar gökotta tidigt på morgonen med picknick ute i naturen för att välkomna våren och titta på fåglar.

Jag kommer att läsa någon av dessa biblioteksböcker.
Europadagen och semifinal 2 Eurovision Song Contest.

Idag är det Kristi himmelsfärdsdag och vi är lediga. Vad blir det för läsning? undrar: Mia.

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Georgi Gospodinov blir jag nyfiken på. Själv läser jag boken om Moa och Harry Martinson av Ebba Witt Brattström. Trevlig Kristihimmelsfärdsdag!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, lyssnade nyligen på Georgi Gospodinov när han var i Göteborg och berättade om boken. Paret Martinson är intressant, tack detsamma!

Znogge sa...

Jag ska börja på en ny bok men vilken har jag inte bestämt. Vädret är fint så promeneras ska det också göras.

Ha en fin dag!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, inte lätt att bestämma, finns mycket att välja på 📚

BP sa...

Gökotta hade jag aldrig hört talas om. Det ordet fick jag googla. Nu vet jag. Och så bara älskar jag dina söta mjukisdjur på segelbåten - så gulligt:-)
Kommer nog också kolla ESC semin ikväll. Såg sammanfattningen av semin 1 i tisdags. Gillade Kroatiens annorlunda låt då och så var Finlands bidrag ju faktiskt rätt roligt;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, äldsta sonens segelbåt RS500. Nu ordnas inte gökotta på många ställen, mest kyrkan, trevligt.
Många bra låtar, bra underhållning 🙂

femfemman sa...

Gökotta, det var det ofta kring Kristi Himmelsfärdsdag förr. Tog faktiskt med eleverna på gökotta några gånger. Och gick på gökotta med kollegorna. Och byborna. Men det är länge sedan nu. Synd! Hörde iaf göken, då jag nyss tog dagens promenad.I väster!
Vad jag läser: Ett tips från dej Ali Hazelwood Kärlekshypotesen. Tredje boken av henne som jag läser. En verklig "feelgoodförfattare". Böcker som utspelas I lite ovanliga miljöer.
Har också läst de två första böckerna i Helene Griffits serie om ben-specialisten. Gillade. Ska hämta tre-fyra till i morgon. Passar mej då bra, man läser en bok på en kväll..

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, trevlig tradition, vi följde med när barnen var i åldern för kyrkans barntimme. Många församlingar ordnar fortfarande, och hembygdsgårdar. Ingen gök här ännu, vi har skog ganska nära.
Ali Hazelwoods böcker är ganska fyndiga.

Sara Pepparkaka sa...

Gökotta är något som man faktiskt kunde införa idag. I morse var vädret rätt bra, men nu regnar det..

Hanneles bokparadis sa...

Sara, lite kyligt och regnigt idag, bättre imorgon.

Åsa sa...

Det var inga böcker jag kände till. Gökotta var ju väldigt vanligt förr, numera vet väl knappt särskilt många om vad det är längre. Tiderna förändras.