Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 september 2012

Honoré De Balzac

För en guldpeng hittade jag en tjock illustrerad biografi om Balzac; mannen med energi, med många vackra kvinnor och minst lika många böcker. Han är ganska flitigt översatt till svenska: Den mänskliga komedin innehåller flera berättelser. Kvinnan på trettio år, Svaghetssynden, Överste Chabert, Bönderna, Testamentet, Förlorade illusioner, De trettons historia, Kusin Pons... Pappa Goriot finns att köpa. Ingrid har läst honom.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Prisvärt minst sagt!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, verkligen!

Mrs Calloway sa...

det är verkligen roligt med klassiker! och bildbiografier om dem

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, håller med dej!

Ingrid sa...

Vilket fynd Hannele! "Mitt" bibliotek öppnar igen efter ett år i malpåse (på fredag). Gissa vem som kommer att hänga på låset för att kika in i det numera öppna magasinet (jag hoppas att det finns några böcker av Balzac där!)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Ingrid, toppen, fast helt utan böcker har du inte behövt vara ;)