Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 september 2012

Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar av Erlend Loe handlar mindre om lastvagnar och mer om volvoarbetare Birgers 92-åriga änka Maj-Britt och hennes jämnårige granne, som är scout och lär Doppler från Oslo att knyta knopar. Boken tipsar om hur man lagar trast i öl och nämner oviktiga personer, men den friheten har den som skriver och får även föregripa händelserna. Och som recensent ska man inte slarva med läsningen. Och om Erlend Loe tror att jag inte är petig när han skriver fel fakta, så har han fel, men Loe är noggrann. Evelyn Waugh tror jag har läst, vilket namn för en man (även min anmärkning).

4 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Åh, tur att den inte handalr om Volvo lastvagnar, min man jobbar där och det verkar vara ett av de tråkigaste ställena på planeten...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Anne, hihi, jag måste hålla med dej :)

Emmas Bokhylla sa...

Jag ahr tyvärr inte läst honom, men har funderat många gånger. Kanske är det dags nu?

♥ Hannele sa...

Emma, Erlend Loe har en speciell humor som jag gillar.