Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 november 2012

Gustav Adolfsdagen

Alla göteborgare äter Gustaf Adolfsbakelser denna dag.Gustav II Adolf pekar: "Plocka upp skräpet efter er."

8 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

det hade minsann jag också gjort om jag varit hemma!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs Calloway, så du missar....?

Monika sa...

Detta är ju lite av en högtidsdag, speciellt för en utflyttad göteborgare. Inte för att jag gillar bakelsen (och inga andra heller) men jag saknar den :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika, maken och jag ska dela på en :)

Znogge sa...

Säljs även i sydligare trakter fast i år blev det ingen...

♥ Hannele sa...

Znogge, det trodde jag inte....

...med näsan i en bok... sa...

Det där ser väl ändå ut som napoleonbakelser...I min värld är Gustav Adolfsbakelser nåt helt annat (lite som miniprinsesstårtor med gul marsipan runt och smörkräm i...)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Anne, jag har för mej att Gustav Adolfsbakelser alltid har liknat napoleonbakelser, dessa miniprinsesstårtor har senare kommit till som alternativ. En gång frågade jag en kompis som minns tiden då man fick en dag ledigt från skolan för att äta bakelser... och gå med fackeltåg till Gustav Adolfs Torg.