Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 november 2012

Evigheten, syster

Evigheten, syster av Tarmo Rissanen är en bok om Henrik och hans knasiga mamma, som målar hans naglar, dansar runt i lägenheten och kör vårdslöst. Fast hon visste att stjärnorna i rymden såg ut som sjöstjärnor. Glamouren är viktigt. Henrik skapat en egen värld FELICIA© dit Vargpojken kommer och förgriper sig på honom. Boken är Tarmo Rissanens debut och han skriver fängslande och intensivt. Hittar han ett muntrare ämne, läser jag gärna mer.

3 kommentarer:

Metronyx sa...

Låter som en lite jobbig bok att läsa ur empatisynvinkel. Barn som inte får den trygghet de behöver och dessutom blir skadade på olika vis är den värsta sortens skräckböcker för mig personligen. Som Johan Ajvide-Lindqvist beundrare får jag alltid lite dilemmma innan jag börjar läsa hans böcker. För jag uppskattar skräckelementen men sitter ofta och snyftar över alla sorgliga människoöden. Min mamma har fortfarande inte förlåtit mig för att jag sa åt henne att läsa "Hanteringen av odöda", jag trodde att hon blev lika ledsen som jag över de stackars barnen...men hon tyckte att den var läskig : )

Mrs Calloway sa...

nej, Hannele, den verkar riktigt hemsk.det blir mardrömmar, tror jag

♥ Hannele sa...

Metronyx, precis, här är det ju verklighet också... för ett barn, jag vet inte riktigt vem som ska läsa... Oftast undviker jag såna böcker.

Mrs Calloway, inte riktigt mitt ämne, men jag måste tillstå att Tarmo Rissanen skriver väldigt bra och verkar intressant.