Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 mars 2017

Cigaretten efteråt

Cigaretten efteråt av Horace Engdahl var med i min inköpslista, men hittade den inte i bråskan på bokrean. Nu såg jag den för halva rea-priset. En underbar liten bok med många stora och små tänkvärda klokheter: "Litteraturens utgångspunkt måste vara som barägarens, att vi skall akta oss för att förbättra människosläktet."

6 kommentarer:

Metronyx sa...

Oh, ännu ett sånt här tillfälle när jag känner mig ytterst illitterär. Jag hade ingen aning om av Horace skrev något själv. Alltså, jag trodde att han bara var nån random akademiker som jobbade åt Nobelkommitten. Man lär så länge man lever :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, han skriver väldigt trevligt. Visst är det kul att lära sig nytt hela tiden :)

Mrs Calloway sa...

Horace Engdahl är en klok man och en fin stilist. och han håller litteraturen högt. det gillar jag, Hannele!

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, kloka män gillar vi!

violen sa...

Jag gillade också den här boken, en hel del kloka/roliga/underfundiga inlägg.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Violen, eller hur, fin bok att plocka fram ibland.