Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 oktober 2017

ingen ny Nobel-kasse behövs i år

Spännande med engelsk-japanska Kazuo Ishiguro som gillar Charlotte Brontë, Kafka, Proust.  Jag har Återstoden av dagen i min bokhylla, inte läst än.
Konstnären Katarina Hamilton fick ändra sin kasse sista minuten när Svetlana Aleksijevitj fick Nobelpriset, det blev trångt med alla 14 kvinnorna - nu räcker kassen ett år till.

7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag har inte läst honom. Förstås, kanske jag ska tillägga.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jag har hans bok i bokhyllan, ska läsa den nu...

Koko sa...

Jag har inte heller läst, plockade efter lite funderande hans debutroman A Pale View of Hills ur hyllan, kändes som den jag helst vill börja med. Men jag har ju andra Nobelpristagare att läsa också :-) Åtminstone blir det inte extrabråttom med den utmaningen - jag har bråttom nog, insåg förskräckt igår att jag bara läst hälften av författarena på kassen.

Bokskorpionen sa...

Jag har inte heller läst något av honom, men blev sugen på Återstoden av dagen. :-) Tur att du kan använda din kasse ett år till. ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Koko, jag är nyfiken på hans noveller, jag har också några kvinnliga Nobelpristagare kvar :)

Bokskorpionen, eller hur, väldigt snygg kasse :)

Marias bokhylla sa...

Ändå lite synd att kassen duger ett år till, även om det såklart är praktiskt.
Har inte läst något av honom, men det är ju lätt att ändra på. :)

Hanneles bokparadis sa...

Maria, jag är väldigt nyfiken på Kazuo Ishiguro.