Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 juni 2010

Vilda blommornas dag

Den nordiska floran av Bo Mossberg och Lennart Stenberg är en riktig tegelsten, inget man bär med sej ute, men innehåller 3250 växter med vackra bilder. Passa på att göra en blomstervandring.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Allra finast är de vilda blommorna. Här i kommunen anordnades det blomstervandring- själv nöjde jag mig med min vallmopromenad på morgonen-så vackert det var! Det är också väldigt rofyllt att se på de vackra bilderna i en så fin blomsterbok som den ovan!

♥ Hannele sa...

Ingrid, många ställen ordnar blomstervandringar, det är trevligt att lära känna ännu fler vilda blommor. Vallmo är verkligen vacker, blomsterböcker kan man läsa hela året.

Monika Häägg sa...

Det är fantastiskt så mycket man kan hitta av vilda blommor. Midsommarafton förra året gick jag min vanliga morgonpromenad längs en väg där det inte växer så mycket men jag bestämde mig ändå för att försöka plocka alla olika sorter jag såg. Tänkte att jag kanske kunde få ihop nästan 7 sorter men det blev 12 olika sorter!

♥ Hannele sa...

Monika Häägg, härligt :) Jag har också som vana att plocka sju sorter till midsommar, gör en krans också ibland.