Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 april 2024

Erica Jong i svt

Erica Jong se: HÄR.
Den amerikanska författaren Erica Jongs debutroman Rädd att flyga gjorde succé världen över och räknas i många kretsar som en feministisk bibel. Jong har inspirerat kvinnor i flera generationer att kräva sexuell frigörelse och begreppet "det knapplösa knullet" blev världsberömt. Nu ger hon oss sin egen berättelse. Schweizisk dokumentärfilm från 2022, av Kaspar Kasics.
Erica Jong fick signera min gamla Rädd att flyga på Bokmässan.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Jo jag har sett att filmen finns där och jag började titta på den, men tröttnade. Jag var kanske inte på rätt humör just då. Läste ju hennes Rädd att flyga och något mer av henne för länge sedan.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, intressant liv Erica Jong har levt, många böcker har hon skrivit, flera om åldrandet nu senare tiden. Hon är feministisk och mångsidig.

Klimakteriehäxan sa...

Tack för tips, den kan jag tänka mig att se.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, Jong är absolut läsvärd.