Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 oktober 2014

Maria och Artur

Jag läste ganska mycket av Maria Wine och Artur Lundkvist på 1970-talet och tyckte det var intressant att hitta Maria och Artur : en nittonhundratalsroman av Jan Arnald. Artur Lundkvist (1906-1991) var väldigt produktiv och skrev i olika genrer och var ledamot av Svenska Akademien. Han levde med Maria Wine (1912 - 2003) hela sitt liv. Hon var dansk men började skriva på svenska. Jag borde plocka fram deras böcker igen.

6 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Jag läste också både Artur och Maria på tiden det begav sig, vore kul att läsa den och/eller kanske ta fram deras böcker för omläsning:-)

Hannele sa...

Anna, jag ska göra det :)

znogge sa...

Ja, det borde du nog göra. Jag läste "Maria och Artur" men det var ett tag sedan. Själv skulle jag vilja läsa om en del böcker... Men utbudet är ju så stort!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, sant, utbudet är stort på allt...

Mrs Calloway sa...

Artur L:s stora förtjänst var hans näsa för författarskap i vardande och hans internationella utblick

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs Calloway, precis! Han var mycket beläst.