Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 augusti 2015

jag var nog drottning i mitt förra liv

Tudor-drottningen som styrde 1500-talets England i 45 år. Tyvärr serveras inte Tudorbrunch med engelska 1500-tals-smaker på sommaren (bland rätterna fanns soppor, lax- och fikonpaj, köttpaj, ugnsbakad skinka med aprikoser och kryddnejlika, matvetesallad, äpple-och rödkålsslaw, ugnsstekt rosmarinpotatis, olika desserter).
Tjolöholms slott är uppförd i elisabetansk stil, bra ställe att visa dräkter från filmen Elizabeth: The Golden Age. Kostymerna har burits av skådespelare Cate Blanchett, Geoffrey Rush och Clive Owen.

6 kommentarer:

znogge sa...

Ett fantastiskt slott att besöka! Fast vi nöjde oss med picknick i parken efter guidad tur inomhus.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, någon mat blev det inte för restaurangen öppet bara på helgerna, fint slott med alla moderna faciliteter redan för hundra år sedan.

Mrs Calloway sa...

undrar om man måste ha två sommarkort när man åker kollektivt och har sådana klänningar? eller hur man löser det?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, gravida får åka med ett kort ;)

Anna Amnell sa...

Kiitos tiedoista.
Tack. Thank you.

Hannele sa...

Anna Amnell, ole hyvä.