Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 maj 2017

Vecka 42 av Jonas Karlsson

"På fredagen i vecka 41 satt jag återigen och stirrade på nästa veckans magiska uppslag. Det var ju så här jag tänkte mig livet. Det var därför jag ville ha ett fritt och rörligt arbete utan fast anställning.
  Med egen tid.
  Klockan fem på fredagens eftermiddag, klev jag ut från ett möte i Vasastan och blev stående på trottoaren. Jag bytte några ord med en kund på väg ut från lokalen. Han sa att han gillade mina förslag och önskade mig trevlig helg. Så försvann han bort. Jag stod kvar en stund. Nu började min lediga tid. Min egen tid." (sid 86)
I novellsamlingen Det andra målet av Jonas Karlsson hittade jag Vecka 42 som handlar om den upptagna egenföretagare som helt plötsligt har helt tomt i almanackan under vecka 42; har hon missat något, möte, resa? Hon bestämmer sig för att säga nej till allt, det blir en ensam helg; utan mejl och telefonsamtal. Överraskande slut på Åhlens.
35. Läs en novell med en siffra i titeln i Ugglans novellutmaning.

7 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

det livet verkar lite väl fritt, kanske

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, osäkert om personen är nöjd

Annette sa...

Blir nyfiken på att läsa den. Jag har inte läst något av Jonas Karlsson, men vet att han är lysande i alla andra sammanhang då jag sett och/eller hört honom.

znogge sa...

En sådan vecka kan nog många behöva...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, han skriver väldigt bra nutida noveller.

Znogge, det gäller att våga säga nej till allt...

Bokdamen sa...

Gillar Jonas Karlssons skrivande, noveller och kortromaner, uppläsningar av ljudböcker och ja det mesta han gör. Den här har jag inte läst, noteras!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Bokdamen, han är begåvad.