Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 juli 2010

Röda rummet som serie

Per Demervall har tecknat August Strindbergs Röda Rummet som tecknad serie. En docent i Uppsala har granskat språket och skrivit en liten introduktion och ordförklaring. Trots att nusvenskan började med Strindbergs Röda Rummet (1879), är hans böcker inte helt lättlästa.Strindberg har skrivit så otroligt mycket, jag har inte ens tänkt att försöka läsa allt, men jag har några små sagor och annat jag ska berätta om.August Strindbergin Punainen huone on tehty sarjakuvana. Niin monta kirjaa Strindberg kirjoittanut, että ei aikomuskaan lukea kaikkia.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det skulle vara klart annorlunda (och spännande) att läsa Strindberg i serieform. Jag tror att jag läste om just Röda rummet i den här versionen för ett tag sedan. Jag får nog ta mig en titt på biblioteket.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, jag tror att vissa skolor använder Röda Rummet som tecknad serie.

agnes i Lund sa...

Ja,´det finns alltför mycket i Röda rummet som alluderar på saker i den tidens samhälle som är obekanta för dagens gymnasister. Brukar hålla mig till Fröken Julie i min undervisning.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Agnes, jag tror också Fröken Julie är roligare att läsa idag för ungdomar.