Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 augusti 2010

Köper inte tidningar längre

Tidningarna bara ligger där, dyra och fina, så där 50 kr styck. Man står där i matkön och blir lockad av att köpa lite avkoppling med sej hem. Ibland hinner man inte ens läsa, man glömmer bort. Jag har en hög till, större, jag ids inte ens fota den. Det blir en rejäl slant, som åker till soptunnan.
Maria har gjort en fin pärm av de bästa idéerna.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag känner precis på samma sätt. Jovisst är det så- man står där med sin kundvagn och dras till de blanka och lockande "magsinen" som är svindyra och egentligen inte innehåller så mycket- oftast blir de liggande bortglömda i ett hörn. Om man betänker att man kan få en pocketbok (ny dessutom) för under 50-lappen känns det onekligen som väldigt bortkastade pengar.

♥ Hannele sa...

Ingrid, precis, man kan ju få en bok för samma pengar, en del tidningar kan man läsa gratis på biblioteket. Jag lockas att köpa en tidning ibland, om en bra film medföljer :)

Znogge sa...

Visst får man mycket mer läsning och glädje av en bok. Men ibland kan det vara trevligt att bara bläddra i en tidning...

♥ Hannele sa...

Znogge, jag försöker bläddra gratis
på biblioteket :)

It's all about Books sa...

Jag köper faktiskt aldrig tidningar, läser bara böcker! :)

Hanneles bok-paradis sa...

Duktigt :)

Sauerkraut sa...

Jag har också MASSOR med tidningar hemma... men jag tänker sälja dem på loppis :)

♥ Hannele sa...

Sauerkraut, det är också en bra idé, men jag är dålig på att sälja. de bästa har jag ibland lämnat på loppis.

Anonym sa...

Jag håller med dig. Tidningar är en sådan färskvara att de oftast förvandlas till skräp så fort man läst dem eller till och med låtit dem ligga stilla i en vecka eller två och samla damm.

Ändå kostar de ofta lika mycket som en pocketbok, som kan ge mycket mer glädje under en mycket längre tid och dessutom går att återanvända, sälja och ge bort. Eller bara låta vara dekorativ i bokhyllan.

Pocket vs. Tidning - 1-0

♥ Hannele sa...

Feuerzeug, det stämmer bra,
böcker är lättare att låta cirkulera.