Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 oktober 2012

Käringen mot strömmen

Barbro Alving, signaturen Bang (1909-1987) var mycket produktiv, skrev massa kåserier, satt i fängelse en månad för sin pacifistiska övertygelse, ensamstående mor, gjorde reportageresor till USA, Vietnam, Afrika. Mrs Calloway har läst biografi om henne och jag hittade flera av hennes kåserier på loppis.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Som vanligt, Hannele, hittar du så mycket trevligt. Jag minns en del av de här kåserierna från (jag tror det var gamla Veckojournalen).

♥ Hannele sa...

Ingrid, och jag minns Veckojournalen :)

klok som en bok sa...

Såg en dokumentär om henne på teve för lite sedan, intressant kvinna.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

åj, den missade jag...

Mrs Calloway sa...

den missade jag också, Hannele!
men jag ser fram emot Arnborgs biografi om Bang. har klickat hem den. föredraget gav mig blodad tand.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway,mycket intressant kvinna, med civilkurage.

Anonym sa...

Ingenting mot den artikeln, men jag håller inte med ett par punkter på några extenct. Jag är nog en minoritet dock, lol. Tack för att dela.

♥ Hannele sa...

Anonym, man får tycka olika...