Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 oktober 2012

Tigrar i rött väder

Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann börjar glamoröst med cocktailparty hos Nick och maken Hughes. Brist på pengar hindrar inte henne att köpa dyra kläder. Under åren upptäcker Nick att hon inte är en och samma person som maken Hughes, äktenskapet känns bra. Snabbt är hon tvåbarnsmor och tvingas till att bli mer husmoderlig och maken jobbar på pappans advokatfirma. Det låter ju inte så spännande, men man bara vill fortsätta att läsa. De har flyttat till nytt hus byggd av kvinnlig lesbisk arkitekt, året är 1947. Kompisen Helena har sökt lycka i Hollywood, Nick gillar inte hennes make. Åren går, inne på 1960-talet börjar Nick längta efter mer frihet. Ett lik i trädgården... hittas av dottern.

5 kommentarer:

Ela sa...

Fick den här som recensionsexemplar (fast jag inte sagt till om det) och lade den bara åt sidan. Baksidestexten lät inte riktigt som något för mig så jag tänkte ge bort den till mamma eller moster. Men din beskrivning får mig att bli lite lockad att läsa trots allt!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ela, det trodde jag också, att jag inte skulle gilla den, men boken är riktigt bra.

Västmanländskan sa...

Gillar titeln ;)

Metronyx sa...

Lite snyggt omslag tycker jag : ) Är den spännande?

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Västmanländskan, lite annorlunda titel.

Metronyx, Modernista har väldigt snygga omslag i sina böcker. Denna är stillsamt spännande.