Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 augusti 2014

Bokbloggare läser inte recensioner?

Det verkar stämma att bokbloggare inte läser recensioner: "När man frågar runt lite så är det påfallande många bokbloggare och bokbloggsläsare som faktiskt inte heller läser recensioner av böcker särskilt noga. Särskilt inte innan man läst boken själv. De flesta recensioner läses av sådana som själva redan läst boken." skriver Karin Berg och Petra Jankov Picha i Konsten att bokblogga (2011)
Konsten att bokblogga (2011) av Karin Berg och Petra Jankov Picha ger tips för den som läser mycket och funderar på att starta bokblogg. De skriver att bokbloggare inte läser recensioner särskilt noga förrän de själva har läst boken. Recensioner läses av sådana som själva redan läst boken. När man recenserar ska man självklart inte avslöja mördaren eller slutet av boken. Trist när alla skriver om samma bok om och om igen, roligare med annorlunda nischade bloggar. Man får publicera sin recension när man vill, men schysst mot både författaren och läsare att hålla recensionsdatum. Själv tycker jag det är snopet när jag läser om en intressant bok och den inte finns att köpa ännu.

10 kommentarer:

znogge sa...

Det kan jag hålla med om. Hittar man något som lockar vill man kunna läsa det!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, roligt att få tips!

Veiken sa...

Det är likadant för mig när det gäller resor. Jag kollar lite före resan. Lyssnar till vad andra har tyckt och efter resan tar jag många träffar med Herr Google om det som var mest intressant för mig!

Hannele sa...

Veiken, ungefär som jag :)

Freja sa...

Jag recenserar när jag läst en bok, vare sig den är ny eller 15 år gammal. Men så får jag inte recensionsex heller, så jag är mer fri att välja själv. Men jag läser gärna recensioner av böcker jag inte läst, det är så jag hittar nya intressanta böcker!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, roligt att få nya tips, och man får även välja sina recensionsex :)

Anonym sa...

Personligen läser jag gärna recensioner men det finns två undantag, är det böcker från favoritförfattare och/eller recex som jag tänker läsa omgående så vill jag läsa utan att bli påverkad av andras åsikter.

Hannele sa...

bokfrossa, man vill ju inte bli påverkad...

klok som en bok sa...

Jag brukar googla och läsa mer om en bok/författare efter jag har läst ut boken:)

♥ Hannele på Hisingen sa...

samma här, jag läser recensioner helst efter jag läst boken.