Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 november 2014

Hur ser bibliotek ut idag?

Scentrappa för föredrag, självbetjäning för lån, restaurang.
Fina fåtöljer med stans bästa utsikt (KLICKA på bilderna).
Låga glesa bokhyllor, hälften av bokmagasinen är borta, sägs det.
Glest mellan datorer och studieplatser.
Många läsplatser och stort utbud av tidningar.
Spel och olika aktiviteter för barn och ungdomar.

15 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Oj, hälften av bokmagasinen borta- det lät sorgligt! Jag minns från förr, fåtöljer där man kunde sitta och lyssna på musik. Det var före mobiler och Spotify det!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, biblioteket sålde ur magasinen billigt innan man stängde för renovering, det fanns ju mycket dubbletter också. Det finns mycket musik och filmer att låna hem.

Ingrid sa...

Jag reagerar också på att man bara kastar/säljer ut/bränner (på en del ställen) gamla bokskatter. Om tio år kommer biblioteken säkert att ha minimalt med böcker i hyllorna- och det mesta finns då i e-boksform. Låga glesa bokhyllor... inget jag uppskattar. Men jag är från en annan tid. Dinosauriernas sägs det. :-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, det är väl troligt att e-böckerna kommer att öka. Jag är nog delvis dinosaurie... Det ena utesluter inte det andra, kanske antikvariat blir nya skattkammare ♥

Krönikören sa...

Jag gillar bibliotek! Ofta sköna platser att vara på. Tyvärr också ofta styvmoderligt behandlade av sina respektive kommuner.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Krönikören, i Göteborg har vi det ganska bra, jag gillar också bibliotek ♥

Mrs Calloway sa...

synd på magasinen...det är inte helt fel att biblioteken har många böcker, gott om hyllor - gärna ganska höga. egentligen tycker jag att de där gamla bokstegarna man ser på bilder är väldigt trevliga.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, trapporna är inte sköna att sitta på för korta tanter under en timmes föreläsning... Universeum i närheten har skönare trappor, inte så höga och djupa.

Freja sa...

Bibliotek är oaser! Vårt är så vackert och fridfullt, att sitta där en stund och läsa är som ren meditation!

Hannele sa...

Freja, meditation var bra ord!

Mrs Calloway sa...

Hannele, jag menar de där stegarna som korta tanter klättrar på för att nå böckerna på de översta hyllplanen på de höga hyllorna...

Anonym sa...

Vi hade ett jättehärligt magasin i bibliotekets källare här i Skara! Där var det tyst och lugnt, och man kunde gå där och botanisera bland både lite äldre och ganska gammal litteratur - en riktig skattkammare! Nu är allt borta.......

MarieJ

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, den här tanten är höjdrädd... hellre raggar jag upp en lång snygg bibliotekarie :)

Marie J, åj så synd!

znogge sa...

Vårt bibliotek är numera väldigt modernt och fint med för den delen! Men jag minns också den första lokalen. Knökfull med böcker från golv till tak och minst lika spännande...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, mysigt på något sätt ♥
Så har jag det hemma i stället!