Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 maj 2012

Mina författare på A

Engelsmannen Adams, Richard skrev Den långa flykten 1972, jag tror att jag läste den på finska, har nog sett filmen också, men har inte läst något mer. Amerikanskan Alcott, Louisa May är känd för den klassiska flickboken Unga kvinnor (1868), jag hittade den på årets bokrea. Almqvist, Carl Jonas Love har skrivit väldigt mycket och han var inte kompis med Fredrika Bremer. Drottningens juvelsmycke är intressant med den androgyna Tintomara, pjäsen spelas fortfarande då och då. Antti, Gerda tillhör mina favoriter, gillar hennes norrbottniska stillsamma humor. Ett ögonblick i sänder (1980) var nog det första jag läste av henne. Austen, Jane är fascinerande, hennes humor har inte alltid kommit fram i översättningarna. Sanditon var ofullbordad 1817 vid hennes död, utgivits av en annan skribent. Vissa bloggare väljer författare, andra väljer boktitlar.

10 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Jag har två <8väldigt olika) favoriter på A, nämlingen Ajvide Lindqvist, John och Allende, Isabel

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, visst är det kul att variera, böckernas värld är fantastisk på det sättet.

Mrs E sa...

Visst är det kul att kolla runt i sin(a) hyllor och se vad man har :-) Austen är en favorit här med - ska du anmäla dig till distanskursen om hennes verk? (den jag läste nu i höstas). Den går i höst igen på Högskolan i Halmstad.

♥ Hannele sa...

Mrs E, jag funderar starkt på det... måste man åka till Halmstad?

Läst, sett & hört sa...

Hannele, jag väljer ömsom författare, ömsom titlar.Titlar var kanske meningen och ger upphov till mera letande, så jag kommer nog att för det mesta hålla mig till titlar.
Austenkursen låter himmelsk!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, jag har så svårt att komma ihåg titlar... dessutom svårt med titlar på olika språk, så det struntar jag nog i..

Mrs E sa...

Inga besök var nödvändiga, allt sker via datorn och nätet.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs E, skönt att höra, det är ju så långt till Halmstad...

Ylva sa...

Jag tyckte jättemycket om Den långa flykten, men det var länge sedan jag läste den så jag vet inte vad jag skulle tycka nu. Låter ju skumt med en kaninbok...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ylva, visst är den fin. Det finns djurböcker för vuxna, läste en får-deckare...