Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 maj 2014

Nikkis dagbok blir film

Nikkis dagbok 2: berättelser om en (inte så) populär partytjej av Rachel Renée Russell berättar om fjortonåriga Nikki Maxwells liv, många igenkänningsfaktor, roligt illustrerad. Nikki vågar inte säga som hon tänker om de elaka tjejerna, hon gör bort sig inför den snygge Brandon. Men bästisen Cloe är expert på killar och kärlek, hon har lärt sig allt i senaste tonårstidningar och romanerna. Och bästisen Zoey är en fjortonårig doktor Phil som har svar på det mesta. En lättläst bladvändare som passar tjejer i olika åldrar, jag skulle gärna ge till någon som tappat läslusten.

8 kommentarer:

znogge sa...

Den gör jag en minnesanteckning om! Långt ifrån alla barn har läslust tyvärr... Mycket annat konkurrerar om deras fritid...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Nikki passar utmärkt även läströtta.

Freja sa...

Bra med tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, läsvärt även för tanter :)

Ylva sa...

De verkar kul! Synd att gymnasisterna inte vill läsa om någon som är yngre.

tant Hanneles bokparadis sa...

Ylva, så är det i den åldern...

Anonym sa...

När kommer den aså filmen jag vill se den lite tröt på att läsa vill se filmen💗💗

♥ Hanneles bokparadis sa...

toppen att kunna se böcker som film ♥