Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 november 2021

hur överleva till jul - kulturfråga

Oavsett väder så tar jag en liten 12-minuters promenad runt kvarteret före frukost, det hinner man. Senare på dagen kan man röra på sig mera, jag äger bra varma kläder, bra skor, snygg regnkappa. Ska försöka meditera mer, fick ett litet fem minuters program av sonen, och litet 10-minuters hemgympapass av dottern. Nu ska jag handla mat och passa på ta ett litet pass på gymmet 🏋️‍♀️

Amelia Jul
är en gammal tradition, lättsam läsning utan stress. Vi har bakat egna pepparkakor, "hus" som liknar årets händelse, kanske tält av pepparkaksdeg i år... Göra egen godis, tillsammans. Julfilmer, böcker, har lånat Jul på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan på biblioteket, hon blandar ju lite allvar också, inte bara trams. I går fick jag veta att jag får följa med barnbarnen till Liseberg Jul, vackert där med alla julblommor. Köpt julkonsertbiljetter till maken som fyller år strax före jul. Huvudsaken att göra det man tycker om, gärna tillsammans, inte stressa.

Vad är dina bästa tips för att överleva fram till julledigheten? undrar Enligt O i: Veckans Kulturfråga.

9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

För ett par år sen gjorde jag och en kompis en bara-över-dagen-tur och gick på julmarknad på Liseberg. Verkligen jättefint (fast väldigt kallt var det just den dagen)!

Klimakteriehäxan sa...

Det var 2018. Slänger med en länk också ifall du eller nån vill kika
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/search?q=liseberg

Ama de casa sa...

Du är duktig som rör dig så mycket oavsett väder :-)

znogge sa...

Ärligt talat så gäller det att ha en bra struktur och balans oavsett om det närmar sig helg eller inte. Promenader är enkel och bra friskvård.

Ha en bra dag!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, inte ovanligt att det är kallt i december, man jag har frusit mer i Stockholm. Ska bli trevligt för nu var det ett par år senast...

Ama, det är oerhört viktigt för hälsan att röra på sig ❤️

Znogge, struktur har jag inte, tar dagen lite som den kommer

Anki sa...

Det är viktigt att röra sig, så kan man bära den här mörkreten. Jag älskar jul så det var roligt att läsa bloggningen.

Hanneles bokparadis sa...

Anki, precis, man orkar med november bättre om man är ute och rör på sig, mysigt med jul 🌲

enligt O sa...

Vad härligt det låter! Borde också hinna promenera varje dag, lyckades bra förra hösten och vintern. Dags att ta nya tag.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, man orkar mer, sover bättre, viktigt för mig att röra på mig ⛹