Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 juni 2019

Silverräven av Bodil Malmsten

  "Stod i bara gåshuden framför garderoben, såg på mina maskeradpersedlar. Åkte ner i källaren. 
   Längst ner under bottenplanet låg en kjol från förr, från äktenskapet. Den hade varit dyr, dess skärning tidlös, jag tänkte - aldrig att jag kommer i den - men med säkerhetsnål kom jag i den." (sid 118)
Silverräven finns i Svartvita bilder: Berättelser av Malmsten Bodil. Novellen berättar hur nervös kvinnan är för att fira sin ex-makens födelsedag tillsammans med barnen, som en familj.Svårigheten att hitta kläder som passar precis; inte för mycket och inte för alldagligt. Hans älsklingsfärg, hon har fel färger, fel frisyr. Barnen är ivriga och hjälpsamma, fast hon tror att de bara ställer upp för att genomlida alltihopa.


Novell IV hos Ugglan: 
36. Läs en novell med något fyrbent i titeln.

2 kommentarer:

Ett mystiskt bibliotek sa...

Jag har läst en del noveller under åren och börjat uppskatta dem mer och mer. Den här lät bra, ska kanske kolla upp några noveller av Malmsten.

Hanneles bokparadis sa...

Josefin, Bodil Malmsten skriver fantastiska noveller, denna är så välskriven.