Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

07 november 2022

Ditlev Tamm - professor i högklackat i svtPlay

Ditlev Tamm besöker Copenhagen Fashion Week där han träffar unga designers som tänjer på gränserna för hur vi kan klä oss. Om kläder och kön med juridikprofessorn Ditlev Tamm som de senaste 20 åren varit känd för sina färgsprakande kläder som han väljer fritt från både dam- och herrgarderoben. Underbart tänkvärt program. Se: HÄR.

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tips! Intressant. Om inte normer för hur vi ska vara vore så fasta hos så många människor skulle vi kanske alla fungera och må bättre.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, mycket tänkvärt, och herrmodet har ju sett annorlunda ut under olika tider.

Znogge sa...

Så sköt och viktigt att våga och kunna klä sig som man vill. Befriande helt enkelt.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, mycket snygg design och duktiga unga.

Klimakteriehäxan sa...

Såg det och tyckte det var riktigt intressant. Dessutom var hans leoparddress skitsnygg! Om du blir sugen på ett sånt halsband som han hade, det svarta, kan du köpa liknande från samma danska designfirma hos Bitte Kai Rand!!!

Anna i Portugal sa...

Viktigt att vi alla kan klä oss hur vi vill utan att det läggs värderingar i det. Spelar liksom ingen roll om det är "lämpligt", fult eller snyggt i någon annans ögon.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, mycket snygga kläder, men min smyckesamling är mer diskret, tror jag...

Anna i Portugal, finns några situationer där man ska visa respekt, men det behövs mer livfulla kläder.

Äventyret framtiden sa...

Lekfullhet och livfullhet behövs det mycket mera av när det gäller kläder både för män och för kvinnor. Tyvärr kan jag inte öppna länken bakom Här-et. Beror på att jag bor där jag bor.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, alla trivs inte med beige gråa svarta kläder

femfemman sa...

Det programmet får man allt titta på. Tack för att du tipsar!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, jag blev glad av programmet, så mycket duktiga ungdomar!